De verkoopmakelaar

Overweegt u uw huis te gaan verkopen? Wij komen vrijblijvend en kosteloos langs om samen met u te bekijken wat de verkoopmogelijkheden zijn.

Wilt u meer informatie over het verkopen van uw huis? Bekijk onze speciale verkooppagina voor meer informatie.

Lees verder...

De verkoopmakelaar

Aankoopmakelaar

U kunt ons inschakelen voor advies, coaching en algehele bemiddeling bij aankoop van uw nieuwe woning..

Bekijk onze aankooppagina voor meer informatie.

Lees verder...

Aankoopmakelaar

Reitdiepnieuws

Lees hier meer over belangrijke ontwikkelingen in de wijk. De haven, de nieuwe school, de groene enclave en het bruggenplan.

Lees verder...

Reitdiepnieuws

Gratis waardebepaling

Wilt u weten wat u woning op dit moment waard is wij komen geheel vrijblijvend en kosteloos bij u op visite om een waardebepaling te doen.

Lees verder...

Gratis waardebepaling

I.v.m bedrijfsbeëindiging is Reitdiep Makelaardij vanaf 15 juli 2017 niet meer actief.

Wet WOZ

De wet WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Deze wet geldt voor alle onroerende zaken in Nederland en regelt een uniforme (vierjaarlijkse) vaststelling voor verschillende belastingen zoals de Onroerend Zaak Belasting (OZB), inkomstenbelasting (huurwaardeforfait, waarde tweede woning) en waterschapsheffing.

De waarde van uw woning wordt jaarlijks vastgesteld. Alle belanghebbenden krijgen een nieuwe WOZ-beschikking in de eerste weken van het nieuwe jaar. De waarde die in uw nieuwe beschikking staat moet overeenkomen met de waarde van uw woning in het economisch verkeer die is vastgesteld op de peildatum.

Waarde te hoog vastgesteld

Als u van mening bent (en dit ook kunt aantonen) dat de waarde van uw woning in de beschikking te hoog is vastgesteld dan kunt u, middels een bezwaarschrift, bezwaar maken tegen deze beschikking. Hier heeft u niet zo lang de tijd voor. Als u bezwaar wilt maken moet dit gebeuren binnen 6 weken nadat u de beschikking heeft ontvangen.
Reitdiep Makelaardij kan dit voor u afhandelen of u hierbij helpen.

Taxatieverslag

De gemeente heeft van uw woning een taxatieverslag. U kunt als belanghebbende bij de afdeling financiën van de gemeente een taxatieverslag opvragen.

WOZ-Taxateurs

Met de invoering van de wet WOZ mogen alleen taxateurs met een WOZ-certificaat WOZ- taxaties uitvoeren voor de gemeente.
Reitdiep Makelaardij heeft het WOZ-certificaat.

WOZ-waardebepaling door de gemeente

Het vaststellen van de WOZ-waarde is niet eenvoudig. Er zijn heel wat regels en uitzonderingen. Zijn de gegevens die de gemeente heeft wel de juiste? En/of worden ze wel op de juiste wijze geïnterpreteerd?

Waardebegrip

Volgens art. 17 lid 2 van de wet WOZ wordt de waarde bepaald op de waarde die aan de onroerende zaak dient te worden toegekend, indien de volle en onbezwaarde eigendom daarvan zou worden overgedragen en de verkrijger de zaak in de staat waarin die zich bevindt, onmiddellijk en in volle omvang zou kunnen nemen.

Vragen of hulp bij een bezwaar

Heeft u vragen, neem dan contact op met Reitdiep Makelaardij

Tel.: 050 - 5798391
Email: info@reitdiepmakelaardij.nl