De verkoopmakelaar

Overweegt u uw huis te gaan verkopen? Wij komen vrijblijvend en kosteloos langs om samen met u te bekijken wat de verkoopmogelijkheden zijn.

Wilt u meer informatie over het verkopen van uw huis? Bekijk onze speciale verkooppagina voor meer informatie.

Lees verder...

De verkoopmakelaar

Aankoopmakelaar

U kunt ons inschakelen voor advies, coaching en algehele bemiddeling bij aankoop van uw nieuwe woning..

Bekijk onze aankooppagina voor meer informatie.

Lees verder...

Aankoopmakelaar

Reitdiepnieuws

Lees hier meer over belangrijke ontwikkelingen in de wijk. De haven, de nieuwe school, de groene enclave en het bruggenplan.

Lees verder...

Reitdiepnieuws

Gratis waardebepaling

Wilt u weten wat u woning op dit moment waard is wij komen geheel vrijblijvend en kosteloos bij u op visite om een waardebepaling te doen.

Lees verder...

Gratis waardebepaling

I.v.m bedrijfsbeëindiging is Reitdiep Makelaardij vanaf 15 juli 2017 niet meer actief.

Reden van de Taxatie

Er zijn verschillende redenen waarom u een taxatierapport nodig heeft. Om u een indruk te geven van die verschillende redenen hebben wij er een aantal voor u beschreven.

Financiering voor de aankoop van een woning

De meeste taxatierapporten worden gemaakt voor de aankoop van een woning. De hypotheekverstrekker wil weten of de woning die u gaat kopen bij gedwongen verkoop voldoende opbrengt om de hypotheek te kunnen aflossen. De hypotheekverstrekker wil zekerheid en heeft hiervoor een onafhankelijk taxatierapport nodig van de betreffende woning. Alleen een woningtaxatierapport dat door een gecertificeerd makelaar/taxateur is opgesteld, wordt door de hypotheekverstrekker geaccepteerd.

Hypotheek verhogen

Als u uw hypotheek wilt verhogen omdat u geld nodig heeft om bijvoorbeeld uw woning te verbouwen, de tuin aan te leggen of de keuken te moderniseren, dan zal de hypotheekverstrekker vragen om een taxatierapport. Hij wil weten wat de waarde van de woning voor en na de verbouwing en/of verbetering zal zijn.

Belastingdienst

Ook de belastingdienst heeft er soms belang bij te weten wat de waarde van een woning is. U wilt bijvoorbeeld de woning van uw ouders kopen met de regeling dat zij er gewoon kunnen blijven wonen. Als u de woning te goedkoop koopt (onder de vrije verkoopwaarde) dan zou de belastingdienst dit kunnen zien als een schenking. Over schenkingen moet bij een bepaalde som geld schenkingsrechten betaald worden. Wanneer er echter sprake is van vruchtgebruik en u bloot eigenaar wordt, hoeft u niet de volledige vrije verkoopwaarde te betalen! Kortom, de belastingdienst vraagt om een taxatierapport.

Vooropname

Het gebeurt regelmatig dat er schade aan een gebouw ontstaat door bouw- of verbouwingswerkzaamheden zoals scheurvorming in muren. Om te voorkomen dat er discussies en procedures ontstaan vanwege de schuldvraag is het van belang voor de aanvang van de bouwwerkzaamheden een vooropname te laten maken. Dit is een gedetailleerde beschrijving van de staat van het gebouw. Voordat de bouwwerkzaamheden beginnen kunt u ons hiervoor inschakelen. Wij leggen de huidige situatie vast in een rapport en ondersteunt dit met detailfoto's van het object. Middels dit rapport van vooropname kan men, indien nodig, aantonen dat ontstane schade niet aanwezig was voor aanvang van de bouwwerkzaamheden.

Faillissement

Als een bedrijf failliet gaat en de woning een onderdeel is van het bedrijf dan kan het mogelijk zijn dat de curator of hypotheekhouder wil weten wat de waarde is van deze woning. Zij hebben een taxatierapport nodig.