De verkoopmakelaar

Overweegt u uw huis te gaan verkopen? Wij komen vrijblijvend en kosteloos langs om samen met u te bekijken wat de verkoopmogelijkheden zijn.

Wilt u meer informatie over het verkopen van uw huis? Bekijk onze speciale verkooppagina voor meer informatie.

Lees verder...

De verkoopmakelaar

Aankoopmakelaar

U kunt ons inschakelen voor advies, coaching en algehele bemiddeling bij aankoop van uw nieuwe woning..

Bekijk onze aankooppagina voor meer informatie.

Lees verder...

Aankoopmakelaar

Reitdiepnieuws

Lees hier meer over belangrijke ontwikkelingen in de wijk. De haven, de nieuwe school, de groene enclave en het bruggenplan.

Lees verder...

Reitdiepnieuws

Gratis waardebepaling

Wilt u weten wat u woning op dit moment waard is wij komen geheel vrijblijvend en kosteloos bij u op visite om een waardebepaling te doen.

Lees verder...

Gratis waardebepaling

I.v.m bedrijfsbeëindiging is Reitdiep Makelaardij vanaf 15 juli 2017 niet meer actief.

Verkoop

Verkoopbemiddeling

Een huis verkopen lijkt eenvoudig maar schijn bedriegt vaak. Het verkopen van een huis vergt een goede voorbereiding en goede begeleiding.

Zo werken we bij verkoopbemiddeling

Stap 1 Kennismakingsgesprek

We komen op uw verzoek praten over de verkoop van de woning. U kunt dit zien als een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is natuurlijk vrijblijvend en kosteloos. We bespreken dan hoe reëel uw verwachtingen en wensen zijn betreffende de verkoop van uw woning.

We hopen met dit kennismakingsgesprek tot een wederzijds vertrouwen te komen welke als basis dient voor een goede samenwerking zodat de woning naar aller tevredenheid verkocht kan worden.

Stap 2 Intake, in de verkoop nemen

Als u met ons verder wilt dan wordt er een bemiddelingsovereenkomst opgesteld en vragen we u een vragenlijst en een roerende goederenlijst over de woning in te vullen. In overleg wordt de vraagprijs, tekst voor internetplaatsing e.d vastgesteld. De woning wordt vervolgens in de verkoop genomen.

Stap 3 Verkoopadvies

Indien nodig zal de makelaar vanuit zijn verkoopervaring u een aantal verkoopadviezen en tips geven betreffende de woning om deze beter en sneller te kunnen verkopen. Soms is een relatief kleine investering in tijd en/of geld ter verbetering van de woningvoor de verkoop bevorderend.

Stap 4 Start verkoop

Wanneer alle gegevens over de woning bekend zijn, wordt uw woning op internet geplaatst en zal de woning op diverse woningsites terug te vinden zijn zoals Funda, Vbo, Jaap e.d. Tevens wordt er een verkoopbord geplaatst. Eventueel wordt er afhankelijk van het soort woning, in overleg met u, geadverteerd in dag- weekbladen of tijdschriften.

Het meedoen aan een open-huisroute is soms een optie.

Stap 5 Bezichtigingen

Wanneer er een aanvraag voor een bezichtiging is gedaan wordt er met u contact opgenomen om een afspraak tot bezichtiging te maken. Dit wordt door de makelaar gedaan. Het is van belang dat u als verkoper hierbij niet aanwezig bent zodat de potentiële kopers van uw huis zich ‘echt’ vrij voelen in hun bezichtiging. Na afloop van de bezichtigingen brengt de makelaar middels een email of telefonisch contact verslag uit.

Stap 6 Biedingen

Wanneer er een bod op uw woning wordt gedaan, wordt hierover direct met u overlegd. Het is uw woning en u verkoopt, de makelaar is de bemiddelaar! Bij de biedingen wordt niet alleen gekeken naar het bod maar zeker zo belangrijk zijn de voorwaarden waaronder het bod gedaan wordt. U kunt denken aan financieringsvoorbehoud, datum oplevering, bouwkundige keuring e.d.

Stap 7 Verkoop

Wanneer er overeenstemming is bereikt tussen kopers en verkopers over verkoopprijs en de (ontbindende) voorwaarden, dan wordt er een koopovereenkomst opgesteld door de makelaar of notaris.

Wanneer de termijn van ontbindende voorwaarde is verlopen, dan is de woning definitief verkocht.

U ontvangt van de notaris een concept van de akte van levering van uw woning. Dit concept met de nota van afrekening zal de makelaar samen met u doornemen.

Stap 8 Overdracht

Voorafgaande aan de overdracht bij de notaris zal er door de makelaar en de kopers een inspectie van uw woning plaats vinden. Is de woning leeg en zijn de roerende goederen die overgenomen zijn aanwezig

Bij de notaris vindt de uiteindelijke feitelijke en juridische overdracht plaats. De akte van levering wordt getekend en de sleutels en andere bescheiden van de woning worden uitgewisseld. Uw woning is verkocht!

Stap 9 Nazorg

Het is natuurlijk mogelijk dat er na de overdracht nog onvoorziene zaken naar voren komen en u door de nieuwe eigenaar hierop wordt aangesproken. Ook dan kunt u een beroep op ons doen en kunnen we bezien wat we voor u kunnen betekenen.